Fostering Invention - Based Collaborative Learning
for Social Change / I4E
01.01.2017-31.12.2018
        Proiectul european intitulat „ InventEUrs - Fostering Invention-Based Collaborative Learning for Social Change / I4E este  finanțat de Uniunea Europeană timp de doi ani prin programul Erasmus+ (Program al Uniunii Europene pentru Educație, Formare, Tineret și Sport).
Proiectul acționează ca un răspuns la nevoia vitală a Europei azi de a sublinia valorile fundamentale ce stau la baza  Uniunii Europene: respect pentru demnitatea umană, libertate, libertatea de exprimare, democrație, egalitate, respect față de drepturile omului.
         În acest context și ținând cont de nevoile pregnante ale Uniunii Europene, proiectul InventEUrs - Fostering Invention-Based Collaborative Learning for Social Change , promovează drepturile fundamentale ale copiilor, ceea ce presupune dreptul la educație, combaterea rasismului și a oricărei formă de discriminare.
În concluzie proiectul numit InventEUrs acționează asupra unui segment de populație foarte important: copii proveniți din familii nevoite să părăsească țara de origine, școli în care învață elevi ce provin din medii sociale dezavantajate, profesorii lor, familiile lor.
Echipa proiectului InventEUrs este alcătuită din aproximativ 30 de persoane din 6 instituții diferite, provenind din 4 țări europene, având un țel comun: suntem cu toții interesați și punem pasiune în domeniile educației, tehnologiei, roboticii, creativității, științelor naturii, matematicii, muncii prin colaborare.
Consorțiul a fost construit cu multă atenție. Școlile au fost alese de Universitatea din Girona luând în considerare experiența acestora în implementarea activităților ce implică tehnica de calcul și programarea calculatoarelor, iar universitățile au fost selectate ținând cont de istoricul lor și de experiența pe care acestea o au în asistența, susținerea și formarea oferită școlilor.
Partenerii acestui grant al Uniunii Europene sunt:
  Universitatea din Girona, Girona, Spania
  Școala Veinat-Salt, Girona, Spania
  London South Bank University, Marea Britanie
  Liceul Tehnologic “ Constantin Ianculescu, Cârcea, România
  University of  Perugia, Italia
  Instituto D'Istruzione Superiore "G. Giovagnoli", Italia
InventEurs valul II